Alle har sin egen stil, men hvilken vinstil foretrekker du?

Marko tar oss med  til en annerledes vinsmaking der vi smaker fire forskjellige viner med fokus på vinstiler. Kanskje finner du din favoritt?

På smakingen får du en innføring i hvordan viner lages gjennom de ulike prosesser og tilsetninger som benyttes. Vi diskuterer forskjellene mellom økologisk, biodynamisk og naturvin. Marco snakker om hvilke utfordringer klimaet er i de ulike regionene og bærekraft, er det et begrep innen vinproduksjon? 

For noen år siden lanserte Vinmonopolet et smart, om ikke genialt, system for å inndele alle vinene i ti ulike vinstiler, fem for røde viner og fem for hvite.  De ti ulike vinstilene spenner fra kategorier som “lett og frisk”, “saftig og frisk”, “fet og floral” til “krydret og sødmefull” og “utviklet og nyansert”. På nettsidene til Vinmonopolet kan man sortere vinene i disse kategoriene, og på Vinmonopolet står vinens kategori på hyllekanten. 

Tar man utgangspunkt i systemet med vin-stiler, kan man med enkelthet forbedre egne smakspreferanser og ikke minst finne nye preferanser på smak etter hva man definerer som god vin selv.

Velkommen til vinsmaking!

Tid: fredag 19. august kl. 20:00

Sted: Lavoen

Pris pr. person kr 295,-

Kjøp billett her