– Det er første året vi både har en TV-kjendis, en Spellemannprisvinner og norgesmestere innenfor samme årsprogram. Også er det fine med Innlandsmarkedet at det passer for alle generasjoner – fra barnevogn til rullator, sier rådgiver i utviklingsavdelingen i Ringsaker kommune, Monica Rylander. 

Sammen med Innlandsmarkedets sponsorer, samarbeidspartnere og Ringsaker kommune, er styret i Innlandsmarkedet stolt over å kunne presentere et variert og spennende program for årets marked.

Bugnende matmarked og spennende markedsplass

– Vi går mot rekord i antall påmeldte utstillere, så her kan du smake og kjøpe hjemmelaget og lokalprodusert mat fra regionens mange matprodusenter. Smaksopplevelsene står virkelig i sentrum under Innlandsmarkedet, sier jordbruksrådgiver i Ringsaker kommune, Hanne Østby Velure. 

– I tillegg blir det markedsboder i Storgata. Butikkene og Moelv Handelsstand vil også by på gode tilbud gjennom hele denne sensommerhelgen, sier Lene Jægersborg fra Moelv Handelsstand.

Innlandsmarkedet har også et tilbud for næringslivet, og inviterer til næringsfrokost fredag kl. 08.00. 

– Sammen med Sparebank 1 Østlandet inviteres det til næringsfrokost og foredrag ved siviløkonom og blogger Anders Nordstad. Han skal holde foredraget «Det er maten vår, for pokker!». Påmeldingen for de interesserte er åpen, sier assisterende næringssjef i Ringsaker kommune, Lill D. Larssen.

Aktiviteter for unge som gamle

En av de store begivenhetene for barn og unge på fredagen er selvsagt lunsjen, som serveres for om lag 800 barn og ungdom fra hele nordre Ringsaker og Biri. 

– Vi vet at det er mange elever som gleder seg til denne lunsjen. Mange sykler fra sine respektive skoler til Moelv for å delta på lunsjen, hvor det serveres god og sunn norsk mat, sponset fra lokalt næringsliv, sier styreleder i Innlandsmarkedet, Sanna Røhr fra Ringsaker bondelag. 

I tillegg til å medvirke under lunsjen, bidrar Ringsaker bygdekvinnelag på en rekke arrangementer under Innlandsmarkedet. 

– Ringsaker Bygdekvinnelag bidrar med frivillige under lunsjen, på seniorkaffen på fredag kl. 14.00 og under markedet begge dager, forteller Grethe Slotnæs fra Ringsaker Bygdekvinnelag. 

Barnas Innlandsmarked

Tradisjonen tro, er Barnas Innlandsmarked en viktig del av Innlandsmarkedet både fredag og lørdag. 

– Under Barnas Innlandsmarked blir det mange gøyale aktiviteter for de minste, som hopping i høyet, traktorbane, pinnebrødsteking og mulighet til å hilse på dyra, sier Rylander. 

– På lørdag blir det i tillegg hesteridning, og mulighet til å hilse på selveste Bolla Pinnsvin og Teddybjørnen, legger hun til. Det er elever fra linjene «salg, service og reiseliv» og «helse og oppvekst» ved Ringsaker videregående skole som planlegger og gjennomfører de fleste av aktivitetene under Barnas Innlandsmarked. 

– I tillegg til elever fra videregående, har vi med oss Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn. Med seg har de sin populære «smoothiesykkel», og frukten som går med til smoothieproduksjonen er sponset av Mjøsfrukt. Dette pleier å være en spennende attraksjon, sier Rylander.

Traktorparade, timbersportshow, NM i potetskrelling og musikk

– På fredagen arrangeres det traktorparade og timbersportshow, så dette passer for alle som liker maskiner som durer! Traktorparaden går gjennom sentrum av Moelv fredag kl. 17.00, etterfulgt av timbersportshowet kl. 18.00. Lørdag kl. 11.00 blir det kvalifisering til NM i potetskrelling, og kl. 13.00 kan du få med deg foredraget «Fra pølsebua til TV-skjermen» med Christer Rødseth.

Sist, men ikke minst er det verdt å få med seg at musikkopplevelsene står i kø hele helgen. 

– Fredag kl. 14.00 arrangeres det seniorkaffe og allsang med Bernt Torp. På fredagskvelden er det konsert med The Sixpence Brothers kl. 19.30, og kl. 21.00 blir det konsert med Harry Hoovers, sier Rylander. Lørdag kl. 09.00 er det duket for frokostkonsert med Ulf Storbekk på Baker Kristiansen. Kl. 12.00 blir det gratiskonsert med Spellemannprisvinner Sweetheart på Herredshusplassen, før det rigges om til konsert med Return og Stagedolls. 

– Dette blir en fullspekket kveld i Moelv! I tillegg til Return & Stage Dolls, har vi med oss Lars Fredrik Børresen og «Optimist - en konserthyllest til Jahn Teigen» som support! Dette blir garantert en verdig avslutning på en flott augusthelg i Moelv, avslutter Rylander.

Kjøp billetter til Festkveld med Return & Stage Dolls.

Se programmet for Innlandsmarkedet 2024

Innlandsmarkedet er et samarbeid mellom Ringsaker bondelag, Moelv Handelsstand, Ringsaker Bygdekvinnelag og Ringsaker kommune. 

Foto (f.v): Grethe Slotnæs fra Ringsaker Bygdekvinnelag, jordbruksrådgiver i Ringsaker kommune, Hanne Østby Velure, Sanna Røhr fra Ringsaker bondelag, Lene Jægersborg fra Moelv Handelsstad, assisterende næringssjef i Ringsaker kommune, Lill D. Larssen og rådgiver i utviklingsavdelingen i Ringsaker kommune, Monica Rylander.