Potetsuppe

Oppskrift fra Ringsaker Bygdekvinnelag

 

Ingredienser:

6 stk poteter

½ purre

1 løk

1 stk hvitløksbåt

1 stk stangselleri

1 stk gulrot

2 dl kraft

Salt og hvit pepper

Rømme

Litt smør

Gressløk

 

Slik gjør du:

1. Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger. Vask og skjær opp stangselleri og gulrot i biter.

2. Surr purre, potet, stangselleri, gulrot, løk og hvitløk i smør i en kjele til det er mykt og blankt.

3. Hell på kraft, kok opp og senk varmen. La suppa småkoke til potetene er helt møre.

4. Bruk stavmikser eller kjør suppen i foodprosessor til den er helt glatt. Tilsett rømmer og varm opp. Smak til med salt og pepper. Om suppen blir for tykk, kan du justere konsistensen med litt kald buljong eller vann.

Server suppen varm eller iskald. Klipp over litt gressløk. Spekeskinke smaker godt ved siden av suppa. Suppen passer også godt sammen med rundstykker, prøv for eksempel Opplysningskontoret for brød og korn sine grove rundstykker.     

 

Lykke til!