Potetsuppe

Oppskrift fra Ringsaker Bygdekvinnelag

 

Ingredienser, 4 porsjoner:

  • 6 stk poteter
  • ½ purre
  • 1 løk
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 1 stk stangselleri
  • 1 stk gulrot
  • 7 dl vann
  • 3 dl melk
  • Salt og hvit pepper
  • Rømme
  • Litt smør
  • Gressløk

Slik gjør du:

1. Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger. Vask og skjær opp stangselleri og gulrot i biter.

2. Kok purre, potet, stangselleri/sellerirot, gulrot, løk og hvitløk .

3. La suppa småkoke til potetene er helt møre

4. Bruk stavmikser eller kjør suppen i foodprosessor til den er helt glatt. Tilsett rømmer og varm opp. Smak til med salt og pepper. Om suppen blir for tykk, kan du justere konsistensen med litt kald buljong eller vann. Tilsett rømme og varm opp.

5. Klipp litt gressløk/bladpersille over suppen, og ha gjerne en klatt rømme i suppeskåla. 

Server suppen varm eller iskald. Spekeskinke smaker godt ved siden av suppa. Suppen passer også godt sammen med rundstykker, prøv for eksempel Opplysningskontoret for brød og korn sine grove rundstykker.     

Lykke til!